FITNESS | VIDEA | FOTOGALERIE | VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ | NÁŠ TÝM | CENÍK | KONTAKT | |
Není podstatné, jestli potřebujete zhubnout 5 nebo 50 kg, zapojte se do našeho redukčního programu. Dodáme Vám proteinové jídlo po celou dobu Vašeho hubnutí. Celá dieta samozřejmě probíhá pod odborným dohledem a před začátkem je nutné podstoupit konzultaci a měření. Po dobu celého programu s Vámi budeme konzultovat všechny úskalí osobně a pomůžeme Vám splnit Vaše cíle. Jak to funguje? Výhody
|
Kolik mě bude stát proteinová dieta? Pro koho je proteinová dieta vhodná?? Proteinová dieta Profidiet probíhá ve čtyřech po sobě následujících fázích. Pro dosažení výsledků je potřebné dodržování pravidel uvedených v jednotlivých fázích... 1. Fáze Typický den 1. fáze Snídaně – sladké instantní proteinové jídlo Nápoje během celého dne voda, bylinkový či slabší černý čaj, káva nebo kávovinová náhražka. Nezapomínejte na užívání minerálů a vhodných doplňků stravy (magnesium). Povolené druhy zeleniny je možné jíst i kdykoliv během dne a to v neomezeném množství. |
Povolené druhy zeleniny: |
Řapíkatý celer Fenykl Kapusta Okurka Pórek Řeřicha Špenát |
Čekanka Čerstvé houby Květák Patison Rukola Salát (všechny listové),zelí Tykev |
Jiné druhy zeleniny nejsou povoleny (např. mrkev, rajčata, kukuřice, barevné papriky apod.) Povolené druhy zeleniny mohou být konzumovány syrové, vařené ve vodě nebo v páře, dušené. Zeleninu můžeme dochutit solí, pepřem a dalšími druhy koření, citronovou šťávou a všemi druhy bylinek. Jedenkrát za den je možné přidat kávovou lžičku octa nebo polévkovou lžící olivového oleje. V průběhu 1. a 2. fáze proteinové diety je nezbytný dostatečný přísun soli. Vaše pokrmy proto solte spíše více než méně. Nemějte přitom obavy o svoje zdraví, neboť organismus v ketóze ztrácí minerály (draslík, sodík) v daleko větší míře než za normálního stavu. Jejich dostatečný externí přísun předejde některým nepříjemným tělesným pocitům (bolesti hlavy apod.) Bezpodmínečně se musíte vyvarovat všech ostatních potravin, byť byste si o nich mysleli, že jsou tzv. dietní či zdravé! Příklady zakázaných potravin rušících efekt bílkovinné diety (chléb a ostatní pečivo, suchary, cereálie, ovoce a ovocné džusy, všechny typy škrobovin, sýrů a jogurtů, alkohol) 2. Fáze Zařazujeme do jídelníčku: |
- Zakázanou zeleninu – rajčata, barevné papriky, pozvolna i kukuřici či hrášek (ne mrkev) - 1x za den libové maso – 150g kuřecího, krůtího, případně vepřové panenky, telecího, králíka, zvěřiny nebo 200g ryby (ne losos ani kapr), 100 – 150g kvalitní šunky, občas je možné zařadit i tofu – VŠE V KOMBINACI SE ZELENINOU NIKOLI SACHARIDOVOU PŘÍLOHOU - V případě, že nebudete mít v daný den maso, lze ho nahradit např. Cottage sýrem nebo mozzarellou (do cca 5 tuku), bílým jogurtem, tvarohem (řecký jogurt, skyr) - Pokud budete mít více fyzické aktivity, je možné zařadit i ovoce – ideálně jablko, menší banán, meruňku, 2-3 švestky, nektarinku, broskev, pomeranč, meloun |
Stále platí dodržování pitného režimu, doplňování hořčíku v podobě minerálky nebo doplňku stravy. Zůstává Typický den 2. fáze Snídaně – proteinové jídlo 3. Fáze |
- Tmavé celozrnné pečivo, knäckebroty - Luštěniny a sacharidové přílohy – čočka, cizrna, fazole, sója a výrobky z ní (tofu může být i uzené), mungo, kuskus, bulgur,pohanka. Postupně přidávat i brambory, těstoviny či rýži (nejlépe kombinovat se zeleninou) - Zelenina – již vše bez omezení. - Maso - 150g kuřecího, krůtího, případně vepřové panenky, telecího, králíka, zvěřiny nebo 200g ryby (už i lososa a kapra), 100 – 150g kvalitní šunky, tofu. Občas můžeme maso konzumovat se sacharidovou přílohou. - Mléčné výrobky a sýry – Cottage, mozzarella, bílý řecký jogurt, tvaroh, skyr, olomoucké tvarůžky, acidofilní mléko, lučina, vajíčka již se žloutkem, sýry do 30% tuku. - Ovoce – v podstatě již vše, ze začátku je vhodné vyvarovat se velmi sladkému ovoci jako je například hroznové víno, hrušky. Konzumace ovoce nejlépe jen 3-4x týdně. |
Stále platí dodržování pitného režimu, doplňování hořčíku v podobě minerálky nebo doplňku stravy. Zůstává možnost konzumace zeleniny v neomezeném množství. Sportovní aktivita je v této fázi velice důležitá stejně jako i pravidelné návštěvy u svého výživového porace. Typický den 3. fáze 4. Fáze Postupný návrat na opravdové jídlo, ze začátku je vhodné konzumovat 1-2 proteinová jídla denně po dobu alespoň 30 dní, aby se zabránilo nežádoucímu jo-jo efektu. Principem této fáze je naučit se jíst zdravě a pravidelně. Mít stravu bohatou a vyváženou, dodržovat správný poměr sacharidů a tuků. Nepřejídat se, vyvarovat se nezdravým pokrmům, rychlému občerstvení, slazeným nápojům a cukru obecně. Dopřát si na jídlo čas a klid, dodržovat pitný režim, mít dostatek pravidelného pohybu a velmi důležité je být ve spojení se svým výživovým poradcem i |
- 2x denně jíme jídla bohatá na bílkoviny a skladbu jídelníčku proměňujeme - Maso jíme minimálně 2-3 týdně, drůbež jíme bez kůže - Ryba představuje pro Vaše zdraví ty vůbec nejlepší bílkoviny, proto jíme ryby pravidelně, ideálně 2-3 týdně. Připravujeme je při nízkých teplotách, dáváme přednost netučným rybám. - Vejce můžeme jíst 2-3x týdně (tedy 6-8 vajec týdně) - Mléčné výrobky je vhodné konzumovat v podstatě denně (do 5% tuku, sýry do 30% tuku) - Čerstvé a tepelně upravené zeleniny můžeme sníst kolik chceme - Škroboviny (rýže, luštěniny, brambory) jíme v rozumných porcích - Chléb a pečivo jíme omezeně a jen tehdy, pokud naše jídlo neobsahuje jiné škroboviny - Je třeba vyhýbat se dezertům a dalším sladkostem |
Typický den 4. fáze Snídaně – pečivo, lučina, kvalitní šunka, sýr do 30% tuku, zelenina, vejce |
Vaše výživová poradkyně | ||||||
, |
design: FitStudioSlavkov |